+30 210 779 6310

Σεμινάρια Πιστοποίησης

ΕΙΔΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και στη Γυναικολογία», αποφάσισε να θεσπίσει για τα μέλη της, τη χορήγηση πιστοποιήσεων επάρκειας στην υπερηχογραφία της μαιευτικής - γυναικολογίας. Η πιστοποίηση πραγματοποιείται σε δύο στάδια, το θεωρητικό και το πρακτικό. Στο θεωρητικό, ο υποψήφιος μετά την παρακολούθηση ολοήμερου σεμιναρίου υποβάλλεται σε εξετάσεις πολλαπλών απαντήσεων, οι οποίες απορρέουν από τις παρουσιάσεις. Στο πρακτικό στάδιο και μετά την ολοκλήρωση με επιτυχία των θεωρητικών εξετάσεων, ο υποψήφιος θα πρέπει να πιστοποιηθεί στην προσωπική τεχνική δεξιότητά του στο συγκεκριμένο τρίμηνο κύησης ή στη γυναικολογία. Η πρακτική επίδειξη, προς το παρόν, θα γίνεται σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ιωαννίνων, Ηρακλείου και Πάτρας.

Μέχρι τώρα έχουν αρχίσει οι πιστοποιήσεις για την υπερηχογραφία 1ου και 3ου τριμήνου κύησης, ένα σεμινάριο στην Αλεξανδρούπολη και δύο στην Αθήνα, των οποίων τα πρωτόκολλα πραγματοποίησης έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας.

Την πιστοποίηση λαμβάνουν άμεσα με αίτηση τους τα ενεργά μέλη της ΕΕΥΜΓ εφόσον:

  • Έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 1 χρόνο συνεχούς μετεκπαίδευσης στην ιατρική εμβρύου ή εμβρυομητρική ιατρική ή προγεννητικό έλεγχο
  • Έχουν διεκπεραιώσει τουλάχιστον 1000 περιστατικά μετά από τη μετεκπαίδευση τους, η οποία περιλαμβάνει την ερμηνεία των αποτελεσμάτων και την υπογραφή των σχετικών πορισμάτων
  • Έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον 2 εργασίες σχετικά με την υπερηχογραφία σε διεθνή περιοδικά
  • Έχουν ενεργή ενασχόληση στον προγεννητικό έλεγχο για τουλάχιστον ένα έτος πριν από την αίτηση τους

Με την απόκτηση της πιστοποίησης το όνομα του γιατρού θα εμφανίζεται στην αντίστοιχη κατηγορία στην ιστοσελίδα της ΕΕΥΜΓ.

Προσκαλούμε τα μέλη μας, να συμμετάσχουν ενεργά στα προγράμματα πιστοποίησης, που θα βοηθήσουν στην άσκηση της ειδικότητας μας, εναρμονίζοντας την πρακτική μας με τα ισχύοντα διεθνή πρωτόκολλα.
Με εκτίμηση,
Απόστολος Π. Αθανασιάδης
Πρόεδρος της ΕΕΥΜΓ


Εκδηλώσεις

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Hellenic Society for Ultrasound in Obstetrics and Gynecology

Ελληνική Εταιρία Υπερήχων
στη Μαιευτική
& Γυναικολογία 

Μιχαλακοπούλου 85
115 28, Αθήνα
Τηλ: +30 210 779 6310

Πληροφορίες Λογαριασμού

Είσοδος Μέλους